Sėkmingas atstovavimas 4 mln. Eur viešajame pirkime

Delfi, 15min.lt ir Verslo žinios pranešė apie pažeidimus 4 mln. eurų viešajame pirkime, kuriame užsienio tiekėjui sėkmingai atstovavo Advokatų profesinė bendrija Kenstavičius ir partneriai. Pagal advokato Dainiaus Kenstavičiaus kreipimąsi Viešųjų pirkimų tarnyba atliko 2017 m. lapkričio 22 d. skelbto 3,9 mln. Eur vertės viešojo pirkimo „Kauno valstybinio muzikinio teatro modernizavimas“ vertinimą.

Minėtame pirkime dalyvavo du tiekėjai advokatų profesinės bendrijos Kenstavičius ir partneriai klientas bei viena Lietuvoje veikianti bendrovė. Išanalizavus viešojo pirkimo sąlygas kilo pagrįstų įtarimų, jog jos pažeidžia reikalavimą užtikrinti konkurenciją bei kitas imperatyvias teisės aktų nuostatas.

Viešųjų pirkimų tarnyba, atlikusi viešojo pirkimo procedūrų patikrinimą, konstatavo, kad perkančioji organizacija tiekėjams nustatydama daugiau kaip dvigubai didesnius ekonominį ir finansinį pajėgumą įrodančius reikalavimus, nei leidžia Viešųjų pirkimų tarnybos patvirtinta metodika, apribojo tiekėjų konkurenciją ir jų galimybę dalyvauti pirkime ir taip pažeidė Viešųjų pirkimų įstatymą. Viešųjų pirkimų tarnyba taip pat pažymėjo, kad parengdama netikslius ir neaiškius pirkimo dokumentus, perkančioji organizacija pažeidė Viešųjų pirkimų įstatyme įtvirtintus skaidrumo bei lygiateisiškumo principus.

Viešųjų pirkimų tarnyba taip pat konstatavo, kad perkančioji organizacija pasirinko netinkamus kriterijus, pagal kuriuos vertino tiekėjų siūlomų mechanizmų veikimą. Pasirinkti kriterijai neužtikrino skaidraus ir objektyvaus pasiūlymų vertinimo bei užkirto kelią veiksmingai tiekėjų konkurencijai ir taip buvo pažeistas Viešųjų pirkimų įstatymas.

Pirmąją pirkimo dalį, kurioje pasiūlymą buvo pateikęs Advokatų profesinės bendrijos Kenstavičius ir partneriai atstovaujamas užsienio tiekėjas, Viešųjų pirkimų tarnyba perkančiąją organizaciją įpareigojo nutraukti.

Daugiau apie tai skaitykite čia:

https://www.vz.lt/nekilnojamasis-turtas-statyba/2018/05/17/vpt-kauno-muzikinis-teatras-scenos-modernizavima-uz-beveik-4-mln-euru-pirko-pazeisdamas-istatyma

https://www.15min.lt/kultura/naujiena/naujienos/vpt-ipareigojo-nutraukti-3-8-mln-euru-vertes-pirkima-kauno-muzikiniame-teatre-1104-973316

https://www.delfi.lt/verslas/verslas/vpt-kauno-valstybinis-muzikinis-teatras-4-mln-euru-konkurse-ribojo-konkurencija.d?id=78044789

Rašyti komentarą